tiistai 20. maaliskuuta 2018

4. vrk

Pentulaatikon neljäs vuorokausi alkaa painua yöhön ja kaikki mallillaan. Pennut voi hyvin ja emäkin voi hyvin, vaikka on oireillut hieman löysää vatsaansa. Kata pikkuhiljaa on pystynyt myös hieman nukkumaan, kun pennut ovat olleet pidempiä jaksoja nukuksissa onnistuneen syötön päätteeksi. Tänään yllätyksekseni Kata on jopa tullut ruoka-aikoina portille odottamaan ruuan jakoa, sekä tullut kutsusta ulos tarpeilleen. Tähän päivään asti sen on saanut houkutella laatikosta syömään, sekä kuljettaa kaulapannassa laatikosta pihalle.

Hienosti Kata siis tonttinsa hoitaa, ja välistä mun mielestä vähän liiankin tunnollisesti, mutta parempi niin kuin huonosti hoitoon osallistuva emo.

Aamulla koin hauskan ensihavainnon siitä, että haukkua osataan, sillä aamutuimaan Täplä haukahteli muutaman kerran puoli unissaan. Muutoin äänet laatikossa ovat olleet eriasteista yninää ja kimahduksia, mutta haukahtelu on nyt ihan uusi ääni. Selvästi osa pennuista käyttää enemmän ääntä. Se ilmenee mm. emon siivoustoimien aikana ja myös vaakakupissa olen huomannut eroja äänen käytössä. Toiset heti antavat kuulua ja toiset vain hiljaa ihmettelevät mihin ovat joutuneet.

Omaan silmään pennut ovat jo kasvaneet ja ruskea väri pikkuhiljaa alkaa puskea mustan läpi. On hyvin mielenkiintoista seurata kuinka ruskeita trikkipennuista lopulta tulee, sillä Katakin oli syntyessään tosi musta.

Väsymys painaa nuorta mammaa... "Oispa kahvia..."

Sammuneet

Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti