sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

5 viikkoa

Pennut täyttivät eilen viisi viikkoa ja ovat omasta mielestään jo aivan liian isoja pysyäkseen pentuaitauksessa. Aitauksesta yritetään tulla sekä läpi, että yli. Se on nyt tätä loppuaika, eli kun kerran on nähty suuri maailma, niin paluuta vanhaan ei enää ole.

Pentuaitauksen ulkopuolisten seikkailujen lisäksi pennut ovat päässeet ulkoilemaan lähes joka päivä ja aina vähän eri paikkaan. Pian loppuvat uudet paikat kesken, joten tarkoituksena on opetella autossa kulkeminen niin pääsemme seikkailemaan myös vähän kauemmaksikin.

Torstaina ulkoilimme ensimmäistä kertaa kanojen kesäaitauksessa ja kuinkas vaan, sattui naapuri koira tulla rätkyttämään vähän matkan päähän. Samalla naapurin isäntä käynnisti moottorisahan ja alkoi pärryttelemään. Hetken mietin, että jopas sattui, ja kaikki pennut olivat aluksi vähän jännittyneitä. Tovi siinä kun oltiin oltu niin koko porukka rentoutui ja hännät alkoivat nousemaan itsevarmuuden merkiksi. Hetken perästä koira hiljeni ja pian myös moottorisaha. Kun pennut kaikki touhuilivat reippaina hännät korkealla, niin keräsin ne takaisin boxeihin ja kiikutin sisään.

Eilen pennut ulkoilivat samassa aitauksessa tovin, ja samat äänet yllättäen taas ilahduttivat meitä: Koiran haukunta ja moottorisahan pärinä. Pennut olivat heti alusta asti tosi reippaita, eikä meteli jännittänyt enää yhtään. Nopeasti ne näyttävät tottuvan uusiin asioihin ja ääniin.

Kata alkaa selvästi jo vieroittaa pentuja nisiltä, kun tajoilee maitoa  enää vain 2-3 kertaa päivässä. Muun ajan Kata lepäilee, kerjää ruokaa tai leikimistä. Pentujen touhut ovat jo sen verran vilkkaita, että valokuvien ottamiseen tarvitaan paljon valoa ja hyvää tuuria, jotta ehtii ikuistamaan niiden ilakoinnin fiilikset.

Videoita on tullut viimeaikoina otettua, joten tässä muutamat ulkoiluvideot:

https://www.youtube.com/watch?v=Ae22vfXwbDg

https://www.youtube.com/watch?v=8qRUOc8ZfZA

https://www.youtube.com/watch?v=pK0OMqayzBo

https://www.youtube.com/watch?v=AX-1PHRHBPk

Ulkona ollaan nautittu myös maitobaarin tarjonnasta, vaikkakin melko niukasti tarjoilu enää pelaa. Ulkoilun päätteeksi pennut kuljetetaan kopissa takaisin pentulaan. Toissapäivänä ulkoilun jälkeen kopeissa oli väsynyttä sakkia.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti