maanantai 19. maaliskuuta 2018

3. vrk

Pennut ovat huomenna aamulla 3 vuorokautta vanhoja ja painot ovat alkaneet nousemaan.

Syöttöpuuhatkin alkavat vihdoin näyttämään sille, että maito virtaa. Jäykät ja väpättävät hännät paljastavat sen, samoin myös äänekäs nieleminen. Aikamoisia pikkupossuja ovat; maiskutusta, ähinää, ja sitten sammutaan ruokapöytään, siis ei mitään ruokatapoja...


Ruokailun välit lojutaan laatikossa kuka missäkin, kunnes yli-innokas mamma taas tuuppii hereille, koska siivous. Siitä sitten alkaakin ininä ja kömpiminen emän nisille ja homma alkaa taas alusta. Ankaraa on sekä pikkupennun, että emän elämä tässä vaiheessa. Katakin vaikuttaa välillä aika väsyneeltä ja pilkkii syöttöjen aikana.


Tänään aamulla Katalla oli hieman vatsa löysällä, mutta korjaus-sarjaa heti annettiin, eikä ripaska enää uusinut. Mikä lienee tilapäinen häiriö, toivottavasti ei uusi.  Jälkivuoto on enää hyvin niukkaa eikä haise, emällä asiat siis hyvin kunnossa. Alkuillasta Maron omistajan kanssa otettiin pennuista nassukuvat, sekä suoritettiin iltapunnitus. Samalla perustin pentujen kasvu sivun, jonne jatkossa merkitsen punnitustulokset. Puuhaa on taas riittänyt koko päiväksi ja paremmat kuvat jäivät tänään ottamatta. Tässä onnettomat kännyräpsyt, joista näkee nassukuvioinnit.

Pikkujätkä (tri)

Pikku-Simo (mv)

Kaunispoika (tri)

Hämy (tri)

Täplä (mv)

Huomenna alkaa pentujen neljäs elon vuorokausi tämä ilta päättyy näihin tunnelmiin...

https://www.youtube.com/watch?v=CrIQ8V7V88g


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti