torstai 5. huhtikuuta 2018

Reviiri laajenee ja vauhti kasvaa

Aika hurahtaa siivillä ja pennut ovat pian 3 viikkoa vanhoja. Laatikon ulkopuolelle on tehty tuttavuutta jo muutaman päivän ajan, kun avasin laatikon kulkuluukun. Suurin osa pojista ja pääsee ihan itse ulos laatikosta ja takaisin sinne. Varsinkin ihmisen ilmaantuminen aiheuttaa ryntäyksen ulos laatikosta ja vastaavasti emon laatikkoon meno johdattaa sakin paluuliikenteeseen.

Silmät selvästi jo näkevät asioita, ja korvat kuulevat. Kun pentuhuoneeseen tulee niin porukka havahtuu hereille, joka taasen aiheuttaa pissaamista ja kakkaamista. Laatikon toisella sivulla on ollut paperia jo muutaman päivän ja tänään panin merkille, että selvästi pennut osaavat hakeutua paperille tarpeilleen. Fiksut pojat pitävät pesän nukkumapaikan siistinä. Toki vahinkoja sattuu, mutta hyvä yritys pojilla on.

Pissaaminen ja kakkaaminen on sujunut ilman emon apua jo useamman päivän, mutta silti Kata huolehtii pissatuksesta ja siivoaa kikkareet laatikon pohjalta ja nuolee pissatut sanomalehdet.

Pentujen harjoittelupannat testattiin eilen illalla. Hieman ovat isohkoja, joten odotellaan vielä muutama päivä niin saavat pannat käyttöönsä. Pantojen värit/pentu menevät näin: Pikku-Simolla on musta, Täplällä sininen, Hämyllä keltainen, Pikkujätkällä harmaa ja KP sai vihreän värin.

Pennut ovat tutustuneet laatikossa myös possuleluun ja punaiseen Kongi leluun. Possun ilmaantuminen laatikkoon aiheutti ensin vähän hämmästystä, mutta pian se kumottiin ja kokeiltiin tuleeko sen korvista maitoa. Lelujen lisäksi vauvat ovat kuunnelleet erilaisia 'ääniä" kuten ilotulitusta, piippauksia, koiran haukuntaa, sateen ropinaa jne.

https://soundcloud.com/dogstrust/sets/sound-therapy-sounds-sociable

 Ajan puutteen vuoksi on kunnon kamerakuvat jääneet räpsimättä ja känny sen sijaan laulanut ahkerasti. Murinaa, haukahtelua ja leikkituokioita olen yrittänyt videolle metsästää, mutta vielä en ole siinä onnistunut kunnolla. Sitä odotellessa muutamia (ei niin kovin laadukkaita) kännyräpsyjä laatikon tunnelmista.





 


'


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti