maanantai 19. maaliskuuta 2018

2. vrk



Toinen yö pentujen kanssa sujui melko rauhallisesti. Vain kerran Kata herätti hyppäämällä viereen sängylle. Vein Kataa sitten yöllä ulos tarpeilleen, juotin ja sitten se jo taas tyytyväisenä meni takaisin laatikkoon pentuja hoitamaan.

Huomenta laatikosta


Aamulla herätessäni oli yksi pennuista löytänyt tiensä viltissä olevasta reiästä sisään ja antoi kuulua, että nyt ollaan eksyksissä. Tähän sitten itsekin heräsin ja autoin pennun pois vilttien välistä. Hyvin äännekkäästi tämä sakki antaa kuulua, jos jokin on vinossa, ei jää kenellekkään epäselväksi. Katan emä Tuike myös kuuntelee tarkkaavaisena pentujen kommentointia ja kun pentulaatikko ääntelee vaativasti, tulee Tuike pentuhuoneen portille vinkumaan. Tarkkana saa olla, kun kulkee portista, ettei huoneeseen livahda ylimääräisiä hoitajatätejä tai setiä. Ellikin on älynnyt, että pentulassa on uusia koiria ja käy aika-ajoin murisemassa epäilevään sävyyn pentuhuoneen portilla. Ihme ja kumma, kissat eivät ole noteeranneet uusia tulokkaita laisinkaan, varmaan eivät edes tiedä pennuista, kun niin kulkevat omia reittejään ja asuvat omissa paikoissaan.

Toinen vuorokausi on näin kasvattajan kannalta ollut se hermoja raastavin, kun sitä miettii riittääkö maito ja kasvavatko naperot. Aamu alkoi punnituksella ja kahden pennun kohdalla painon nousu oli melko olematonta. Kuitenkin on oltava tyytyväinen, ettei paino ollut sentään laskenut, ja että pennut ovat silminnähden pirteitä ja ahnaita tisseillä. Välillä nukutaan tyytyväisenä kunnes taas ylihuolehtiva mamma kääntelee ympäri-ämpäri ja siivoaa. Nisältäkin aika ajoin kuuluu vaan plop-plop, kun siivous saapuu ja kiepauttaa juuri nisään kiinnittyneen pennun ylösalaisin ja kantapäät kattoon. Tässä tulee ihan emän puolesta tehtyä Bio-Sensor toimet, kun naperot pyöritellään emän toimesta joka suuntaan monta kertaa päivässä.

Katan ruoka-annokset ovat olleet toisen vuorokauden ajan samat kuin ennen synnytystä, mutta vettä on juotettu nyt hyvin paljon. Näillä eväillä harras toive on, että seuraavan vuorokauden aikana maito alkaa virrata ja voi taas olla hiemen keveämmin mielin. Pikkuiljaa Katan ruuan määrää on kasvatettava, sillä maidonerityksen lisääntyminen tarvitsee myös paljon lisää energiaa.
 

Peränpitäjät

Simahtanut Pikku-Simo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti