torstai 22. maaliskuuta 2018

6. vrk

Pentujen elon kuudes vuorokausi on sujunut edellisten lailla, nukkumista ja syömistä. Selvästi ruoka-aikojen välit ovat hieman pidentyneet ja painojen noususta päätelleen maitobaari tarjoilee avokätisesti. Pennut ovat omaan silmään kasvaneet jo paljon syntymäkoostaan. Kaikille on kertynyt jo reilu 150g lisää painoa syntymäpainoon, paitsi Pikkujätkälle, joka nimensä mukaan on kerryttänyt parikymmentä grammaa vähemmän.

Punnituksessa tänään eniten hanttiin laittoivat Hämy ja Täplä. Pikkujätkä oli rauhallisin, kuten se on tähän astikin ollut helpoin käsiteltävä. Se on myös pienin ja sen pää vaikuttaa sirommalta kuin muiden. Vaikea näistä vielä on sanoa luonne-eroja, mutta yritän kaiken havaitsemani kirjata ylös, niin niitä voi sitten mielenkiinnosta lueskella ja pohtia pitivätkö havainnot paikkansa, kun pennut ovat aikuisia.

Tänään Kata pääsi virkistäytymään vartin minilenkille. Kata oli oikein ilahtunut ja oli kuin sama vanha oma itsensä, iloinen ja leikkisä. Kovin kauaan ei aamulla ulkona vietetty, ettei tisut palellu. Katalla on päällä tekaisemani "jumppapuku", mutta se ei ihan perimmäisten tisujen päälle ulotu. Kukahan kehittelisi koiraäideille imetystakin/äitiysloimen, joka peittäisi kaikki nisät niin, ettei tarvisi pelätä niiden paleltumista. Ihanaa oli taas pitkästä aikaa katsella solakkaa ketterää koiraa joka vaivattomasti kipitteli polulla.



Katan äitiysmekko

Katamaroonit, pikku makaroonit tutustuivat tänään viileäämpään ja kovaan alustaan (muovimatto), johon nostin ne yksitellen muutamaksi sekunniksi ihmettelemään. Kokemuksen jälkeen ne vuorollaan pääsivät sitten syliin hieman käsiteltäviksi ja rapsuteltaviksi. Sylissä ne käyttäytyivät kaikki samalla tavalla, mutta viileällä alustalla Hämy piti suuriäänisimmän valituslausunnon. Pentuja käsitellään joka aamu, kun ne nostetaan vaakakippoon punnitusta varten. Joka ilta kun ne niinikään nostetaan pehmeälle viltille lakananvaihdon ajaksi. Jokaista myös käännellään joka päivä, joko emon tai ihmisen toimesta. Pikkuhiljaa pennut saavat tililleen muitakin kokemuksia mm. erilaisista alustoista, kodin äänistä jne.

Kamera viihtyi tänään kiitettävästi laatikolla, ja aika suloisia räpsyjä tallentui kortille. Seuraavan kerran, heti lauantai aamulla pennut sitten saavatkin poseerata 1-viikkois kuvissa.


Kasassa on lämmintä

Aika onnellinen olo

Hämy

Pikkujätkä

Vadelmatassu

Nyt on tyyny hyvin

Pikku-Simo



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti