lauantai 31. maaliskuuta 2018

2 viikkoa

Pennut täyttivät 2 viikkoa ja silmät ovat alkaneet aukeamaan. Seisomaan nousuja on treenattu jo tovi, mutta viimeisimmät päivät on nähty myös jo useita askelia. Ääntä on tullut pentulaatikkoon lisää, kun kukin vuorollaan testaa haukkumista ja erilaisia kiljahduksia. Kakkaamaan on opittu nyt jo ilman apua ja kakka-asentokin on kuin aikuisella koiralla.

Kata voi hyvin ja sillä on jatkuva nälkä. Nyt se jo oleskelee mielellään myös pentuhuoneen ulkopuolella ja ulkoilut ovat Katalle erittäin mieluisia taukoja pentujenhoidon lomaan. Katan vasta on pysynyt hyvänä huolimatta ruuan määrän kasvatuksesta. Ruokaa menee nyt jo tuplamäärä normaaliannokseen verrattuna. Vielä yksi täysimetysviikko on edessä, sitten alkaa pennut nauttimaan myös muuta lisäruokaa.

2-viikkois synttärien kunniaksi suoritettiin punnitus, madotus Flubenol -tahnalla, sekä manikyyri. Kata on saanut madotusta jo edeltävät 3 päivää. Axiluria nautittiin myös vielä tänään ja tullaan nautimaan myös huomenna, kun pennutkin saavat toisen matolääke annoksensa. Puntariin heilahti tänään pääsääntöisesti yli 900 gramman painoja, joten pian pojat saavuttavat jo kilon rajapyykin.

Lähipäivinä, kun vauvat alkavat liikkumaan enempi, laajennan niden reviiriä aukaisemalla pentulaatikon luukun ja rajaamalla lisää tilaa pentuhuoneesta. Pian ne sitten jo pääsevätkin kuuntelemaan kaikenlaisia häiriöääniä, kun korvat alkavat olla auki.

Mielenkiintoiset päivät ovat edessä... niitä odotellessa voi ihailla pentujen 2-viikkoiskuvia.

Hämy

Kaunispoika eli KP

Pikkujätkä

Pikku-Simo

Täplä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti