perjantai 9. maaliskuuta 2018

Tiineysröntgen



Tänään käytiin tiineysröntgenissä ja viisi pentua kuvasta laskettiin. Katalla oli mukavaa, mutta röntgen pöydälle kyljelleen asettelussa Kata laittoi vastaan. Eipä ole juuri tarvinnut Kataa eläinläkärin pöydällä väännellä, niin ei ressu sellaiseen oikein ole tottunut. Kuvauksen jälkeen Kata oli taas heti oma innokas itsensä, heilutti häntää ja kerjäsi makupaloja.

Röntgenin jälkeen kävin ostamassa pentulaatikkoon paksun makuualustan pohjimmaiseksi lämmittämään alle, sekä ihanan silkkisen pehmeän viltin pentujen ja mamman iloksi. Apulaiselta tuli kyllä heti määräys, että vilttiä ei sitten saa antaa silloin kun synnytys on käynnissä, vaan vasta synnytys sotkujen jälkeen. Toki laatikkoon ensi laitetaan pentulakanat ja muut kehnommat vilti ja sitten vasta kun synnytyshomma on ohi niin vaihdetaan juhlalakanat ja kuivat pentujen ja emon alle.



Katan äitiyisviltti

Ota nyt jo se kuva























 Huomenna, kun synnytykseen on noin viikko aikaa, alan järjestelemään pentuhuonetta. Laitetaan nukkumajärjestys uusiksi ja pentulaatikko tarvikkeineen makuuhuoneeseen. Huomenna alkaa myös pentulakanoiden pyykkäys ja muiden tavaroiden etsintä jostain varaston pohjukoista. Tämä ilta nyt ensin paistatellaan iloisella uutisella ja ollaan onnellisia viidestä taimesta, huomenna touhutaan...




53vrk.












Kata ulkoilee edelleen mielellään, mutta sohvalle vääntäytyessään se puhisee ja puhkuu. Hiukan on jo vissiin ahdas olo, mutta muuten Kata voi erinomaisesti. Ruokaa menee kolmesti päivässä ja Nutrolin Pentuöljyä nautitaan. Katan mielestä ruokaa saisi olla ihan jatkuvalla syötöllä, ihan julmetun hyvä ruokahalu sillä on. Huomisesta lähtien lisään ruokaan hieman kypsää lihaa ja kypsää kananmunaa, näillä "vahvistetaan" hieman ruokaa, sillä määrää ei enää kovin paljoa voi lisätä.



4.3.2018 Edestä päin ei uskoisi, että Kata odottaa vauvoja




48vrk.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti